הוענקה תעודת זהות לג'ודי ניימן שעלתה לאחרונה מארה"ב. החלום של ג'ודי לחיות בישראל מוקפת בנכדיה ובנינייה מתגשם כעת בבית שמש.
התעודה הוענקה במעמד מרגש יחד עם ראש העיר ד"ר עליזה בלוך. מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה תומר מוסקוביץ, נציגי מחלקת הקליטה והעלייה בעיריית בית שמש ובני משפחה. היוזמה קודמה בסיוע מעורר השראה של מוריה אליאסי, מנהלת תחום מרשם ומעמד מרחב ירושלים ברשות האוכלוסין וההגירה.
ראש העיר ד"ר עליזה בלוך:
"ג'ודי ניימן המדהימה מוכיחה לכולנו שבכל גיל אפשר לקחת אחריות. ג'ודי היקרה בחרה במדינת ישראל ובעיר בית שמש וזאת מתוך יוזמה וציונות נדירה. היא סמל ומופת עבור כולנו ונאחל לה עוד שנים רבות של עשייה ופעילות בבריאות איתנה".
תומר מוסקוביץ, מנכ"ל רשות האוכלוסין וההגירה:
"הבוקר יש לנו הזכות להעניק תעודת זהות לגיבורה אמיתית. המעמד הוא מעמד ייחודי ומרגש ואני גאה להגיע עבורו במיוחד לבית השמש, ולצד ראש העיר, למסור לגב׳ ג׳ודי את תעודת הזהות".
"אנו נמצאים בשבועות הנחמה שאחרי ט' באב, ואין מנחם יותר מאשר התגשמות נבואות קיבוץ הגלויות".
הסיפור של ג'ודי ניימן:
"ג'ודי נולדה בצ'כוסלובקיה במשפחה עם שורשים יהודים-ציוניים אורתודוכסים. טרם המלחמה, כנערה צעירה חברה לארגון ציוני חשאי שאת שמו היא כבר לא זוכרת, שם למדה את שיר המעלות של ברכת המזון בלחן התקווה".
"באחד מימי השבוע, בצהרי היום, היא וחברתה טיילו במרכז העיר כשלפתע חיילים נאצים צעדו לעברם, הבינו שמשהו קורה".
"הסיוט החל כאשר ג'ודי, אמה ושני אחיה הצעירים הועלו למשאית להובלת בקר ותוך זמן קצר מצאו את עצמם עומדים מול ג'וזף מנגלה בכניסה לאושוויץ. אמה רצה להחזיק את הידיים של אחייה, וזו הייתה הפעם האחרונה שג'ודי ראתה אותם".
"הסבים והסבתות של ג'ודי, הדודות, הדודים, בני הדודים, כולם היו בין 6 מיליון הקורבנות היהודים של רצח העם על ידי הגרמנים. בסלקציה ג'ודי נשלחה לעבודות בכפיה לחפירת תעלות. בדרך נס היא שרדה את המלחמה".
"אביה גם הוא עבד בכפיה וניצל. שניהם התאחדו לאחר המלחמה".
"דודתה מצד אמה של ג'ודי, שנישאה בברוקלין טרם המלחמה, מצאה את ג'ודי והוציאה אותה מהתופת האנטישמי המתמשך ששרר באירופה אחרי המלחמה לארה"ב וטיפלה בג'ודי כאילו הייתה ביתה".
"ג'ודי נישאה לביל ניימן, יהודי רומני שעזב את אירופה לפני המלחמה. נולדו להם שני בנים, הווארד ומארק. ביל היה אופה מוכשר".
"ג'ודי החלה לעבוד כמנהלת חנות כלבו כאשר הבנים החלו תיכון. שני הבנים למדו בישיבה היסודית, והווארד המשיך בישיבה התיכונית של הישיבה האורתודוקסית פלטבוש. אשתו הראשונה של הווארד, נעמי ציון ז"ל, הייתה ישראלית. היא נפטרה מסרטן כשילדיהם עדיין היו צעירים".
"הסבתא ג'ודי העניקה אהבה וטיפול מכל ליבה לשלושת נכדיה הצעירים שאיבדו את אימם. שבע שנים מאוחר יותר, הווארד התחתן עם רייצ'ל סמילוביץ".
"רייצ'ל עלתה לפני שנתיים לבית שמש ובעקבותיה גם בעלה הווארד עלה במרץ השנה. בנותיו של הווארד, יפית ומאיה, עלו לפני שנים".
"יפית עבדה במשך שנים במדרשת הרובע ונישאה למארק פלנסשטיין, חייל בודד מספרד. מאיה שירתה כחיילת בודדה כמש"קית ט"ש בחיל האוויר, שם הכירה את בעלה צח פרידמן".
"ליפית ומארק יש בן, בן שנה וחצי, נתנאל, והם מתגוררים בירושלים. למאיה וצח תאומות בנות שנה, אביה ואודליה, והן מתגוררים בבית שמש".
"רייצ'ל, יפית והבנים הווארד ומארק עבדו קשה מאוד על מנת להפוך את העלייה של ג'ודי למציאות. בנה של רחל, לוי טייץ, עלה לארץ לפני שנה וחצי, ומתחתן בסוף החודש עם פנינה קראוס, גם היא עולה חדשה".
"בנו של הווארד אוראל, אשתו של מארק ניימן דיאן ובנם בריאן, וילדיה של רייצ'ל בתיה, פנחס ואדרת ובעלה סם, חיים באמריקה, חלקם רואים את עצמם עולים בעתיד".